Descriere curs / Tarife

Tipul cursului: Curs de inițiere

Tipul diplomei: Certificat de absolvire

Condiții minime de acces: Învățământ liceal, fără diplomă de bacalaureat

Program/Durata: Curs de zi/Luni-Joi (10:00-17:00)/5  săptămâni

Curs after work/Luni-Vineri(17:00-21:00)/6 săptămâni

Preț: 2 800 RON

*Se achita la inscriere jumatate din contravaloarea cursului, iar restul în rate săptămânale.

 

Module curs

Modulul 1: Introducere în grooming

În cadrul acestui modul te vei familiariza cu meseria de coafor canin și vei învăța care sunt atribuțiile coaforului canin.

Modulul 2: Instrumentar/Echipamente

Industria îngrijirii animalelor de companie este în continuă dezvoltare, iar oferta instrumentarului și a echipamentelor este vastă. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, este necesară cunoașterea și modul de folosire a fiecăruia.

Modulul 3: Dermatologia și anatomia animalelor de companie

Se întâmplă des ca în cadrul procesului de toaletare coaforul canin să identifice probleme dermatologice de care stăpânul nu are cunoștință. Nu intră în compențele coaforului canin să ofere soluții medicale pentru rezolvarea acestor probleme, însă e necesar să deții un minimum de cunoștințe pentru protejarea sănătății tale, a stăpânului și a câinelui. Iar pentru a manevra în siguranță un câine în cadrul toaletajului și pentru a reuși o coafură perfectă, este necesar să cunoști anatomia canină și standardele raselor. Toate aceste informații le vei primi de la medicul veterinar cu care noi colaborăm.

Modulul 4: Pieptănarea și descâlcirea corectă a părului. Tipuri de blană

În funcție de gradul de încâlcire și de tipul de blană, există proceduri specifice pentru a obține cele mai bune rezultate. În cadrul acestui modul vei învăța care este îngrijirea specifică și care sunt metodele de toaletare pentru fiecare tip de blană.

Modulul 5: Îmbăierea și uscarea

Îmbăierea și uscarea pot părea proceduri ușoare, însă de multe ori sunt cele mai dificile. În cadrul acestui modul vei învăța care sunt pașii premergători îmbăierii în funcție de tipul de blană și de calitatea acesteia, cum să alegi corect instrumentarul și produsele în funcție de tipul și de culoarea blănii, care este cea mai potrivită metodă de uscare în funcție de comportamentul și de rasa câinelui.

Modulul 6: Tipuri de tunsori

În cadrul acestui modul vei învăța punctual care sunt etapele procesului de toaletare în funcție de specificul fiecărei rase, tunsori standard și tunsori de salon.